Artan nüfus, haciz ve kiracı/mülk sahibi uyuşmazlığı: Alanya'ya 5 yeni mahkeme daha

 Alanya Haber giriş: 04 Mayıs 2024, Cumartesi 13:03., Güncelleme: 2 hafta önce
Artan nüfus, haciz ve kiracı/mülk sahibi uyuşmazlığı: Alanya'ya 5 yeni mahkeme daha
Abone ol

Son dakika.. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca Alanya'da artan nüfus ve kiracı/mülk sahibi arasında yaşanan ticari uyuşmazlık davalarındaki yetersizlik nedeniyle Sulh Ceza Mahkemesi ve yine adli suç olaylarındaki artış sebebiyle ihtiyaç haline gelen 3. Ağır Ceza Mahkemeleriyle birlikte 5 yeni mahkemenin daha kurulmasına karar verildi.

Adalet Bakanlığı'ndan Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıya göre; 2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına ilişkin 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 38 inci maddesinin 1/a bendi uyarınca yapılan çalışmalar çerçevesinde; adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, ihtisaslaşmanın sağlanması ile adil, isabetli ve doğru kararlar verilmesi, yargılamaların makul sürede sonuçlanması amacıyla bölgelerin coğrafî durumları, yargı çevreleri ve iş yükü dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun olumlu görüşü ile;

- Alanya 3.Ağır Ceza Mahkemesi,
- Alanya 8.Asliye Hukuk Mahkemesi,
- Alanya 2.Asliye Ticaret Mahkemesi,
- Alanya 4 ve 5.Sulh Hukuk Mahkemeleri kurulması kararlaştırıldı.

Artan nüfusa bağlı olarak yine komşu ilçe Gazipaşa'da da
Gazipaşa 2 ve 3.Asliye Ceza Mahkemeleri,
Gazipaşa 2.Asliye Hukuk Mahkemesi açılmasına karar verildi.

Kararla birlikte Türkiye genelinde çok sayıda il ve ilçelerde toplam 864 yeni Mahkeme kuruldu. Kurulan mahkemeler Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından faaliyete geçirilecek.