TÜBİTAK Alanya'da 'Erişte üretim' projesine 100'de yüz destek verdi
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda beklenen sonuçlar açıklandı. Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencisi Emin Gülden'in 'Bezelye ve Soya Proteinleri ile Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Erişte Üretimi' isimli projesi, TÜBİTAK’ın programına kabul edildi.
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda beklenen sonuçlar açıklandı. Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencisi Emin Gülden, TÜBİTAK’ın programına kabul edildi.
PROGRAM, GENÇ YETENEKLERE ÖNEMLİ BİR KAPI
Öğrenciler bu prestijli programa her yıl TÜBİTAK'ın bilgi sistemi üzerinden başvuruda bulunuyor. Gerçekleştirilen bu program, ön lisans ve lisans öğrencilerine akademik danışmanlarıyla birlikte araştırma yapma fırsatı sunarak, araştırma ekosistemine katılımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencisinin/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı giderleri, program kapsamında TÜBİTAK tarafından karşılanıyor. Alanya Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencisi Emin Gülden'in bu başarısı, genç araştırmacıların yeteneklerini geliştirmeleri ve ülkenin bilimsel ilerlemesine katkı sağlamaları için büyük bir fırsat sunuyor. Genç yeteneklere bilimsel araştırmalarda önemli bir adım atmaları için çok önemli bir kapı açıyor.
PROJEYE YÜZDE 100 BÜTÇE DESTEĞİ
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri araştırma projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Alanya Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencisi Emin Gülden, yapılan başvurunun yüzde 100 bütçe ile TÜBİTAK tarafından destekleneceğini söyledi. Gülden; “Başvuru sürecinden itibaren heyecanla beklediğim proje olumlu bir şekilde sonuçlandı. Projemin TUBİTAK tarafından onaylananlar arasında yer alması ve yüzde 100 bütçe ile desteklenmesi beni oldukça mutlu etti. Doç. Dr. Esra Mankan hocamın danışmanlığı ve Öğretim Görevlisi Selma Lubabe Erdoğan hocamın mentörlüğü ile Bezelye ve Soya Proteinleri ile Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Erişte Üretimi isimli projem için çalışmalara en kısa zamanda başlamayı planlıyorum. Öncelikle başvuru sürecimi destekleyen ve her aşamada bana öncülük eden Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut GÜNER hocama sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak Alanya Üniversite’mizin destekleri sayesinde tüm öğrenci arkadaşlarımın bu tarz projelere katılımlarının artacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
REKTÖR GÜNER, ÖĞRENCİSİNİ TEBRİK ETTİ
Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, öğrencisi Emin Gülden’i başarısından dolayı tebrik etti. TÜBİTAK tarafından verilen desteğin Alanya Üniversitesi’nde alınan eğitimin kalitesine bağlayan Prof.Dr. Güner; “Aşçılık Bölümü öğrencilerimizden Emin Gülden'in projesinin kabul edilmesi ve projesinin yüzde yüz bütçe desteği alması, bizleri çok mutlu etti. Öğrencimizin, aldığı destek ile bilimsel araştırmalarını çok önemli bir noktaya taşıyacağına yürekten inanıyorum. Üniversite olarak tüm öğrencilerimizin bilimsel araştırmalara katılımı teşvik ediyoruz. Öğrencimizin bu başarısı, yerleşkemizdeki diğer öğrenci arkadaşlarına, genç araştırmacı öğrencilerimize örnek olacak ve onları cesaretlendirecektir. Öğrencimiz Emin Gülden’i kutluyorum. Üniversitemizde buna benzer başarıların artması için tüm mevcut tüm olanaklarımızı öğrencilerimizin lehine kullanıyoruz. Genç yeteneklerin program aracılığıyla bilim dünyasına kazandırılmasının önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.