Halkın 740 milyon lirası Alanya'da dağ başına ve birilerinin cebine gömüldü!

Alanya’da yapılması planlanan 200 yataklı devlet hastanesi projesinin müteahhidi sırra kadem bastı. CHP’li Gürsel Tekin, “Orada ölü bir inşaat var. Zemin etüdü yok, yol yok, kuşlar bile geçmiyor.. 740 milyon dağ başına ve yine birilerinin cebine gömüldü. Amaç hizmet değil rant.” dedi. İnşaatın temel atma töreninde konuşan AKP Milletvekili Çavuşoğlu '500 günde bitirme sözümüzü de aldık' müjdesi vermişti. O müjdenin süresi ise 15 gün sonra doluyor. Tekin'in iddiaları hastane inşaatının son durumunu Alanya ve ülke gündemine taşıdı.

© Alanya Gazetesi

Alanya’nın Payallar Mahallesi’ne yapılacağı duyurulan 200 yataklı devlet hastanesi “Dağ başına hastane yapılır mı” tepkilerine neden oluyordu.

MÜTEAHHİT KAÇTI!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yere hastane yapıyorlar. Yol yok, alt yapı yok. Amaç zaten vatandaşa hizmet değil, nasıl rant yaratır da müteahhitleri zengin ederiz diye düşünüyorlar. Zemin etüdü sağlıklı yapılmadığı için heyelan alanına yapılan inşaatta çökmeler yaşanıyor. Müteahhit kaçmış durumda” dedi.

Halkın 740 milyon lirası Alanya'da dağ başına ve birilerinin cebine gömüldü!

Gürsel Tekin'in açıklamaları:

* Vatandaşa müjde olarak duyurdukları milyonluk hastane inşaatı birkaç ay içinde atıl duruma gelmiş durumda. Sağlıklı bir zemin etüdü yapılmamış maalesef. Dağın başı. Yol yok alt yapı yok. Kuşlar bile uçmuyor. Heyelan bölgesi ayna zamanda. Burası eskiden toprak döküm alanı olarak kullanılıyormuş. 13 Nisan 2023 tarihinde inşaatına başlanan hastanenin Aralık 2024’te bitirilmesi planlanıyordu. Ama bu mümkün değil. Bir ölü inşaat var ortada.  

HİÇ Mİ AKLINIZA GELMEDİ?

* Tam 740 milyon liralık ihale söz konusu olan. Yağışlar nedeniyle heyelan meydana geliyor ve inşaat çöküyor. Bize gelen şikayetlerde müteahhitin de tası tarağı alıp kaçtığı belirtiliyor. Şimdi Sağlık Bakanlığı’na soruyorum. Deprem bölgesinde fay hattı üzerine inşaa ettiğiniz hastanelerden ders almadınız mı? doğa ile mücadele mi ediyorsunuz?

* Zemin etüdünü yapmayan, doğru lokasyonu seçmeyen yetkililer hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız? Hastaların, acil durumdaki vatandaşın, ambulansların o bölgeye ne kadar sürede hangi araçla gideceğini hesaplamak hiç aklınıza gelmedi mi? Bu çöken inşaatı güçlendirmek için daha ne kadar harcanması gerekiyor?

 

500 GÜNDE BİTİRİLECEKTİ. 'ALANYA SABIRSIZ BEKLEYEMEZ'

2 Mayıs 2023 tarihinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temeli atılan hastanenin 700 günde tamamlanmasının planlandığını ifade etmiş, "Alanya sabırsız, fazla bekleyemez. Hastaneyi 500 günde bitirelim mi, tamam bitirelim, bunun sözünü de almış olduk" demişti. Çavuşoğlu aynı gün yaptığı konuşmasında ihaleyi alan firmanın görevini yapmadığı için temel atma törenin geciktiğini de sözlerine eklemişti. Çavuşoğlu'nun '500 gün' sözü ise yaklaşık 15 gün sonra sona eriyor.  

Halkın 740 milyon lirası Alanya'da dağ başına ve birilerinin cebine gömüldü!

ALANYA PROTOKOLU TAM KADRO

2023 yılında yapılan temel atma törenine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Kuddusi Müftüoğlu, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı Eray Erdem de katılmıştı. Vali Ersiz yazıcı 'Bundan 30 yıl önce hastanelere hastalar alınamıyordu. Türkiye son 20 yıl içinde sağlık alanında çağ atladı, mutluyuz ve gururluyuz' ifadelriyle dikkat çekmişti.

Sık sık hastane inşaatını ziyaret eden Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı 'Yeni Devlet Hastanemiz, donanımlı bir sağlık sistemiyle bölgede daha kapsamlı ve etkili sağlık hizmetleri sunacak' mesajı paylaşmıştı
Profesör Daron Acemoğlu Nobel alan 3. Türk oldu
230 bin öğretmenin beklediği kanun dün TBMM'de yasalaştı: Öğretmene dokunan yandı!
Alanya'da güneşlenen Rus turist hayatını kaybetti
Oğlunu öldürüp eşini de ağır yaralayan şahıs tutuklandı
Skandal: Belediyenin eski araçlarını temizleyip 'yeni alındı' denilmiş
İstilacı Sivrisinekler Alanya'da
MÜSİAD’DAN eğitime özel destek
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi