Alanya safari turlarından rezalet görüntüler

Geçtiğimiz hafta Alanya'da Sapadere Kanyonu mevkiinde meydana gelen ve 1'i ağır olmak üzere 7 turistin yaralandığı kaza sonrası safari cipleri bir kez daha tartışmaların odağında. Safari organizatörleri 'Kurallara riayet ediyoruz. Cenaze konvoyu değil ki bu, turistler eğlenmek için geliyor..' derken vatandaşlar ise çevre kirliliği, gürültü ve trafiği tehlikeye attıkları gerekçesiyle safaricilere tepki gösteriyor. Yasalar mı yetersiz, safariciler mi, yoksa kendilerine her türlü esneklik sağlanan 'niteliksiz' turistler mi suçlu! soruları yanıtını bekliyor.

© Alanya Gazetesi

Haber/Yorum - ALİ ADAÇAY - Safari turlarında kullanılan araçların büyük çoğunluğu askeriyede veya diğer devlet kurumlarında ömrünü tamamlayıp ıskartaya-perte ayrılmış araçlardan olduğu görülüyor. Toplu taşıma araçlarında işi sıkı tutan ilgili devlet kurumları, safari turları konusunda ise hünüz yenilikçi ve modern bir standart ortaya koyabilmiş değil. Geçtiğimiz yıllarda farklı tarihlerde meydana gelen 3 turistin ölümü ve çok sayıda turistin ise yaralanmasıyla sonuçlanan safari kazalarının ardından, sadece araçlara yönelik sınırlı sayıda insan taşıma ve emniyet kemeri mecburiyeti getirildi. Ancak son aylarda kameralara yansıyan görüntüler o kuralların da hiçe sayıldığını ortaya koyuyor. 

Alanya safari turlarından rezalet görüntüler

Önceki gün köprüden uçan bir safari aracı kazasında ve bugün de ortaya çıkan görüntülere göre ciplerin sıkı bir denetimden geçmediği, caydırıcı bir cezai işleme tabi tutulmadıkları açık şekilde görülebiliyor.

Jandarma kendi sorumluluk alanında denetlediği safari konvoylarında eksiklikler tespit etttiğinde cezai işlem uyguluyor. Ancak sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre safari turları konusunda başta araçların model ve yılı olmak üzere şöför ve görevli personelin eğitim durumu da hayati öneme sahip. Özellikle şoförlerin 'mutlaka SRC belgesi ve psikoteknik belgesi' sahibi olması gerekiyor.

TURİSTLER Mİ, YOKSA TURİSTE TAŞKINLIK İMKANINI SAĞLAYANLAR MI SUÇLU!

Bir araçtan diğer araçtakilere su fışkırtmak genel trafiği tehlikeye atarken her iki safari aracındaki insanların hayatlarını da ciddi anlamda riske atıyor. Görüntülere göre bazı araç sürücüleri, insanların birbirlerini suyla ıslatabilmeleri için özellikle diğer araca yanaşıyor. Trafik kurallarını hiçe sayılarak yapılan bu riskli hareketler safari turlarında bir gelenek midir bilinmiyor! Safari araçlarında yaşanan garip su savaşından geriye kalan onlarca hatta yüzlerce boş plastik veya cam su şişeleri, diğer içecek şişeleri 'doğaya mı yoksa araçların içindeki çöpe mi atılılıyor' o da bilinmiyor; Orman yangını riski göz önünde tutulduğunda, safari turlarının yangınlar konusunda da ciddi bir tehlike olabileceği ortada! 

'CENAZE KONVOYU DEĞİLİZ Kİ!'

Alanya'daki bir safari organizatörü 'Turistler Alanya'ya tatil için geliyor. Deniz tekne turunun yanı sıra hem doğa, hem de tarihi gezi amacıyla safari turlarını da tercih ediyorlar. Bunu yaparken de doğal olarak eğlenmek istiyorlar. 'Cenaze konvoyu gibi' Safari Turu gerçekleştirmek imkansız ki bu işimizin doğasına da aykırı. Mümkün olduğunca kurallara riayet ediyoruz. Vatandaşlarımızın şikayetlerinin farkındayız, çoğu zaman biz de durumdan rahatsız olmuyor değiliz. Kuralları ihlal eden turistleri elbette uyarıyoruz.. Hiç kimse kaza olsun, birileri yaralansın veya ölsün diye bu işi yapmıyor' sözleriyle gelen tepkilere anlam veremediklerini belirtti

10.08.2022

1'i ağır 7 turist yaralanmıştı. O safari cipin şoförü serbest bırakıldı

İLGİLİ HABER
Alanya'da dinamit faciası: Kepçe operatörü hayatını kaybetti
Son Dakika: Türk-İş asgari ücret talebi 29 bin 583 lira oldu
Gazipaşa'da 5 yıldızlı 2 otel için düğmeye basıldı
Alanyalı Prof. Dr. Ahmet Alanay'ın ödülünü Erdoğan takdim etti
Alanya Ülkü Ocakları ASENA Birimi’nden suluboya kursu
Alanya'da öğretmene sözlü saldırıya tepki yağdı
CHP Antalya bölgesinde açık ara önde
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi