Alanya'da depremzede genç kızın hayatını karartan mobbing

Alanya'da bir Türkcell bayiinde mobbing ve fiziksel şiddete uğradığını öne süren depremzede genç kız sosyal medyadan yardım istedi. 45 koduyla işten çıkartılan ve bu nedenle artık hiç bir işe de giremediğini belirten genç kız ''Artık hiç bir yerde işe de giremiyorum. depremde ailemden 9 kişiyi kaybettim. Artık hayatıma son vermeyi düşünüyorum. Başka seçeneğim kalmadı!.' dedi. Genç kızın yardım çağrısı kısa sürede yankı uyandırdı. Şirket ise iddiaların ardından bir açıklama yaptı

© Alanya Gazetesi

Alanya'da bir Türkcell bayiinde yaşanan mobbing ve fiziksel şiddet olayı büyük yankı uyandırdı

Alanya'da faaliyet gösteren Turkcell T. isimli işyerinde çalıştığı dönemde bir erkek şahıs tarafından fiziksel şiddet gördüğünü ve mobbing uygulandığını iddia eden genç kız başından geçenleri ve darp raporunu sosyal medya hesabından paylaştı. Sosyal medyada milyonlarca kez etkileşim alan paylaşımın ardından mobbing mağduru genç kız, şirketin kendisine geri döndüğünü ve 'başka bir işyerinde çalışabilmesinin önünün açılacağı' sözünün verildiğini ifade etti. 

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: AFYON ŞUBEMİZDE YAŞANAN OLAY

İddiaların ardından açıklama yapan Türkcell Bayi 'Yaşanan olay Alanya değil, Afyon'daki bir şubede gerçekleşmiştir. Genç kızın mağduriyetini anladıklarını ve çözümü için şirket olarak ellerinden ne gelirse yapacaklarını ve gerekirse genç kızın bulunduğu il sınırları içinde yeni bir iş edinmesinde yardım edeceklerini açıkladı.'

Genç kızın paylaşımında iddia ettiği olaylar şöyle;

İşte o genç kızın iddiaları;

- "Kızlar merhaba, sanırım ben intiharın eşiğindeyim, bu son günlerim olabilir. bana iki dakikanızı ayırabilir misiniz? Ben bundan 2 sene önce Türkcell’e bağlı taşeron bir firma olan Tuluklar’da çalışırken bir erkek tarafından ofiste şiddet gördüm.

- Sonra ben bu adamı karakola şikayet edip darp raporu aldım diye şirket ikimizi de çıkarttı. Sonra bana dediler ki zaten kimseye sormadan dava açtın dava sonucunu bekle yıllar sonra dava sonuçlanır da haklı bulunursan seni geri alırız.

- Bir de bana bir belge gönderdiler, bu belgede bu olayı sosyal medyaya yansıtırsam şirket tüm haklarını kullanacağına dair üstü kapalı bi tehdit belgesi. Ben yine de yılmadım davadan çekilmedim. Ama dava için 7 Şubat 2023’de uzlaştırmacı beni aradı. Ama ben o tarihte enkaz altında olan ailemi arıyordum, perişan bir haldeydim depremzedeyim yani aynı zamanda.
Ailemden de 9 kişiyi kaybettim. Arayan kişiye böyle bi durumdayım davayla ilgilenecek halde değilim çekileceğim dedim uzlaştım çekildim. Velhasil kelam ben şimdi psikolojik açıdan yeni toparlanmışken iş başvuruları yapıyorum görüşmeler yapıyorum ama dönüş yapılıyor TURKCELL T. tarafından “45” koduyla çıkartıldığım için( bu kod şirket içinde birine şiddet gösterdiğimi içeriyor ama aynı zamanda kodun diğer opsiyonları da “alkol ve uyuşturucu kullanmak” yani beni böyle fişlemişler ) bu koddan dolayı beni istemiyorlar.


- Kızlar ben depremde evimi, aile bireylerimi şehrimi tüm birikimimi kaybettim. Darmaduman oldum. Şimdi de öğreniyorum ki hiçbir yerde çalışamayacakmışım bunun yüzünden atamamı bile etkiler. Ne yapacağım ki bu saatten sonra ne işe yararım kendimi öldürmekten başka seçeneğim kalmadı.
Bu da o dönemki darp raporum.

Alanya'da depremzede genç kızın hayatını karartan mobbing

- Hemen olaydan sonra polisleri aradım onlarla beraber gittim zaten beni alkol uyuşturucu kullanan şirket çalışanlarına şiddet gösteren biri olarak fişlemişler. Ama adli sicil kaydımı da yüklüyorum bakın tertemiz. Uyuşturu kullanan biri nasıl e devlette yada e nabızda görünmez? Yada bütün bunları yapan birinin sicil kaydı temiz mi olur?
Bu da gönderdikleri belgenin üstü kapalı tehdit kısmı.

- Ben artık çok yoruldum. Depremden sonra bi şekilde hayata tutunmaya çalışıyorum ama yok sürekli bi sorun sürekli bi dert. Gün yüzü göremeyeceğim ben artık bi kere bile mutlu olmaya hakkım yok ben bu dünyaya ne kötülük yaptım?
İki hafta önce şirketi aradım dedim ki lütfen bunu düzeltin, ben depremde her şeyimi kaybettim artık çalışmam lazım haklıyım haksızım kavgasını bıraktım bu işi düzeltin yoluma bakayım dedim. Bugün dönüş yaptılar düzeltilmeyecek diye.

Alanya'da depremzede genç kızın hayatını karartan mobbing
Herkese tekrardan merhaba, şirketin yöneticileri benimle iletişime geçti, konunun perşembe günü hallolacağını, başımdan geçen diğer problemlerden ötürü üzgün olduklarını ve hatta şuan yaşadığım ilde kolay iş bulmam için olanak sağlayacaklarını söylediler. İnşallah öyle olur.

 


- Benimle beraber derdimi dert eden tüm Twitter halkına teşekkürlerimi sunarım Allah hepinizden razı olsun iyi ki varsınız".

- Benden ayrı dört arkadaşım daha var farklı kodlarla çıkartılan, onlar da iki yıl önce aynı şirkete tazminat davası açtı dava hâlâ sürüyor. Yani benim artık gerçekten iki yılım çöp oldu zaten bi iki yılım daha kalmadı artık

- Herkese tekrardan merhaba, şirketin yöneticileri benimle iletişime geçti, konunun perşembe günü hallolacağını, başımdan geçen diğer problemlerden ötürü üzgün olduklarını ve hatta şuan yaşadığım ilde kolay iş bulmam için olanak sağlayacaklarını söylediler. İnşallah öyle olur

Kandemir: Yönetmen, taşeron ve oyunlar belli. Yapımcısı nerede?
Alanya'da depremzede genç kızın hayatını karartan mobbing
Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali sona erdi
Fethullah Gülen öldü, Cenazeye kimler katılacak? Vasiyeti ortaya çıktı
Alanya’da dövme sanatçısı Cemal Avcı hayatını kaybetti
Profesör Daron Acemoğlu Nobel alan 3. Türk oldu
230 bin öğretmenin beklediği kanun dün TBMM'de yasalaştı: Öğretmene dokunan yandı!
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi