Alanya'da 5 ton hamsi ve helva ücretsiz dağıtılacak

Alanya Karadenizliler Derneği'nin düzenlediği Hamsi Festivali, kötü hava koşulları nedeniyle 27-28 Kasım (Pazartesi ve Salı) tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival, Alanya İskele Meydanı Şelale konser alanında saat 11.00 ile 19.00 arasında düzenlenecek.

© Alanya Gazetesi

Festivalde, 5 ton hamsi ve helva ikramının yanı sıra, yöresel gıda ürünlerinin satışı, yöresel el örgüsü ve diğer yöresel ürünlerin sergileneceği stantlar ile gün boyu kemençe ve Tulum dinletileri de olacak.

Alanya Karadenizliler Derneği Başkanı Muhammed Köse, festivale tüm vatandaşları davet etti. Köse, “Alanya’da geleneksel olarak düzenlediğimiz Hamsi Festivalimizi, bu yıl kötü hava koşulları nedeniyle 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Festivalimizde, Karadeniz kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla, 5 ton hamsi ve helva ikramında bulunacağız. Ayrıca, yöresel gıda ürünlerinin satışı, yöresel el örgüsü ve diğer yöresel ürünlerin sergileneceği stantlar ile gün boyu kemençe ve Tulum dinletileri olacak. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz” dedi.

Alanya Karadenizliler Derneği Başkanı Muhammed Köse
Toprak Razgatlıoğlu ölümden döndü: İşte o anlar
Alanya'da deve dönemi tarihe karıştı
Alanya Belediyesini yasa boğan vefat haberi
Başkan Yardımcısı Erdoğan'ın 35 milyonluk lüks villası gündem oldu
Alanya'da A101 Markete Etiket Şoku
Çavuşoğlu'nun 'Sisi' paylaşımı yeniden gündem oldu
Sigara 100 liraya uçuyor: Bugün de zam geldi
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi