Alanya Vergi Dairesi'nde yeni müdür Burak Alp oldu

 Alanya Haber giriş: 13 Temmuz 2024, Cumartesi 11:28., Güncelleme: 3 ay önce
Alanya Vergi Dairesi'nde yeni müdür Burak Alp oldu
Abone ol

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve kötü geçen turizm sezonu nedeniyle vergi borçlarını ödemekte zorlanan esnafın banka hesaplarına haciz talimatı verdiği gerekçesiyle eleştirilen Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan Sivas Şarkışla'ya atandı. Altan'dan boşalan koltuğa ise atanan isim netlik kazandı.

Alanya Vergi dairesi müdürü Fırat Altan, yaklaşık 35 bin kayıtlı vergi mükellefi olan Alanya'dan, 3 bin 700 kayıtlı vergi mükellefi olan Sivas Şarkışla’ya atandı. Altan sağlık sorunları gerekçesiyle atandığını duyurdu.

Alanya’nın eski Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce’nin Tuzla’da yardımcısı olan Burak Alp’in ise resmî ataması onaylandı.

Bir dönem Alanya Vergi Dairesi Müdürü olarak görev yapan Muharrem Gövce’nin Tuzla Vergi Dairesi Müdürlüğünde müdür yardımcısı kadrosunda görev yapan Burak Alp Alanya Vergi Dairesi Müdürü olarak atandı.

ALTAN'DAN VEDA MESAJI: DUA EDER, DUA BEKLERİZ..

Sivas'a atanan Müdür Altan, “Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın. Düğün olur, bayram gelir, dostlar beni hatırlasın. Aile büyüklerimizin sağlık problemlerinden mütevellit, 7 yıldır gururla ve onurla yürüttüğümüz Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğü görevimizi sona erdirmiş bulunuyoruz. Elhamdülillah, dimdik başladığımız ve yürüttüğümüz görevimizi, yine dimdik bir şekilde bizden sonraki arkadaşımıza devredecek, bundan böyle görevimize Şarkışla Vergi Dairesi Müdürü olarak devam edeceğiz. Bu vesileyle Rabbimiz’ den daima hakkımızda hayırlı olanı nasip etmesini diler, dua eder, dua bekleriz. Kalın sağlıcakla” dedi.

Alanya Vergi Dairesi'nde yeni müdür Burak Alp oldu
VErgi Dairesi Müdürü Altan Sivas'a atandı

GİDEN MÜDÜRE HACİZ TEPKİSİ;

Hükümetin yeni Vergi Affı paketi hazırlığı öncesi geçtiğimiz ay Alanya'da büyük/küçük birçok şirketin ve esnafın banka hesaplarına vergi haczi talimatı gönderilmişti. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, kötü geçen turizm sezonu nedeniyle vergi borçlarını ödemekte zorlanan esnafın banka hesaplarına giderayak haciz işlemi talimatı verdiği gerekçesiyle Müdür Fırat Altan esnaf tarafından eleştirilmişti. Alanya Atatürk Caddesi üzerinde esnaflık yapan bir vatandaş 'Büyük holdinglerin, dev şirketlerin milyonlarca dolarlık vergi borçları tek kalemde siliniyor veya öteleniniyor Silinen paralar da bu millete yükleniyor. Benim banka hesabımdaki sadece 7 bin TL'ye haciz kondu. İşyeri kiramı ödemek şöyle dursun, elektrik, su telefon faturalarımızı ödeyemez durumdayız. Haftalardır siftahsız dükkan kapatıyoruz. Ben istemez miyim işlerimiz iyi olsun ve borçlarımızı ödeyelim..' sözleriyle banka hesaplarına konulan haciz işlemine tepki gösterdi.  . 

Alanya Vergi Dairesi'nde yeni müdür Burak Alp oldu
Alanya Vergi Dairesi Müdürü Burak Alp

Yeni Müdür Burak Alp Kimdir?
Burak Alp, Alanya'nın eski Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce’nin Tuzla’da müdür yardımcılığı yaptığı dönemde, onunla birlikte çalışarak önemli deneyimler kazandı. Muharrem Gövce’nin Tuzla Vergi Dairesi Müdürlüğü sürecinde müdür yardımcısı olarak görev aldı. Burak Alp, Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğü görevine atandı..