Alanya'da okullarda temizlik yapan kadınlar İsyan etti 

 Alanya Haber giriş: 26 Eylül 2024, Perşembe 18:19., Güncelleme: 3 hafta önce
Alanya'da okullarda temizlik yapan kadınlar İsyan etti 
Abone ol

Okullardaki temizlik yükümlülüğünün öğretmen, veli ve öğrencilerin omuzlarına yüklenmesiyle ilgili eleştirilerin günümüzde eylem yapan az sayıdaki görevli, isyan bayrağını açtı: "Hakkımızı İstiyoruz!" Alanya’da, İŞ-KUR aracılığıyla okullarda temizlik görevlisi olarak çalışan kadınlar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşit şartlara sahip olma talebiyle eylem düzenledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan temizlik görevlisi kadınlar, “Pisliği biz temizliyoruz, onlar sefasına çökecek” diyerek durumu protesto etti.

İlçe Milli EĞitimMüdürlüğü önünde eylem yapan temizlik görevlisi Havva Özdemir, “Biz normal İŞ-KUR’dan girdik, ancak TYP’den gelen işçiler tam maaş alacak ve 6 ay boyunca çalışacak. Biz ise sezon sonuna kadar çalışacağız ama aldığımız para 6-7 bin lira. Sigortamız yok, sadece sağlık güvencemiz var” şeklinde ifade etti. Diğer bir temizlik görevlisi Hacer Çakır da, “Bizim şartlarımız da TYP ile aynı olsun. 8 saat çalışıyoruz, iki gün de yol parası vererek eğitim alıyoruz. Adalet istiyoruz” dedi.

Kadınlar, haklarını savunmak ve seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Bizi herkes duysun. Diğer çalışanlar da arkamızda olsun” çağrısında bulundu.

Alanya’da 91 kişinin İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında okullara girdiği belirtilirken, bu durumun eşitsizlik yarattığını vurgulayan kadınlar, taleplerinin karşılanmasını istiyor.

Alanya'da okullarda temizlik yapan kadınlar İsyan etti 
Alanya'da okullarda temizlik yapan kadınlar İsyan etti 

Eylem, temizlik işçileri arasında büyük bir dayanışma oluştururken, kadınlar sosyal medyada da destek arayışına geçti. “Biz de işçiyiz ve eşit muamele görmek istiyoruz” mesajıyla seslerini yükselten temizlik görevlisi kadınlar, haklarının teslim edilmesini bekliyor.