Alanya Belediyesi'nin araçlarına 'tamir borcundan' dolayı el konulduğu ortaya çıktı

 Alanya Haber giriş: 03 Mayıs 2024, Cuma 10:54., Güncelleme: 2 hafta önce
Alanya Belediyesi'nin araçlarına 'tamir borcundan' dolayı el konulduğu ortaya çıktı
Abone ol

31 Mart Seçimlerini tarihi bir zaferle kazanan ve Alanya Belediye Başkanı seçilen Osman Tarık Özçelik kısa dönemde Alanya'nın kanayan yarası haline gelen Cuma Pazarı, Yeni Belediye Binası, İhalesiz/Ruhsatsız İşletmeler ve Belediyenin borçları konularına neşter vurdu. Özçelik Cuma Pazar Alanu inşaatı için 'ucube' ifadesini kullanarak projede ciddi bir değişiklik yapılacağı sinyalini verirken, kuruma ait çok sayıda aracın Antalya'da onarım ve parça borcundan dolayı tamirhanelerde rehin tutulduğunu söyledi.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, geçmiş dönem yönetiminden kalan borçları kapatabilmek için başta Mahmutlar ve Oba olmak üzere önceki dönem borç ödemek için planlanan bazı belediye arsalarının satışa çıkarılacağını  söyledi. Özçelik Antalya'da tamirhanalerde rehin olarak aylardır bekleyen 15 kurum aracı için görüşmeler yaptık. Tüm araçlarımız geri geliyor ve görev alanlarında hizmet vermeye devam edecekler. dedi. 

'CUMA PAZARI  UCUBESİ'

Öte yandan Başkan Özçelik 'ucube' diye nitelediği Cuma Pazarı İnşaatı'nın da borcu olduğunu ifade etti. Özellikle, yaşil alan azlığı, havalandırma ve su/sel baskınlarıyla eleştirilen proje için yeni eklentiler ve daha güncel kullanıma ait özellikler eklebileği ve düzenleme yapılabileceği öğrenildi.

'ARSA SATIŞI PLANLANMIŞ'

Alanya Belediye Başkanı Özçelik, “Zaten satılacak olan bu arsaların planlaması, borçları ödeyebilmek için geçmiş dönemde yapılmış. Biz yeni bir arsa satışı gündeme getirmiyoruz, eski yönetim de görevine devam etse bu arsaları borçlarını ödeyebilmek için zaten satacakmış” dedi.

KURUMA AİT ARAÇLAR TAMİR BORCU NEDENİYLE REHİN ALINMIŞ

Başkan Özçelik ayrıca Alanya Belediyesi’nin 15 aracının Antalya’daki tamirhanelerde parası ödenmediği için aylardır rehin kaldığını belirtirken, onlarca kamyon, traktör ve kepçenin de yedek parça satın alınamadığı için garajda bekletildiğini açıkladı.

İşte Başkan Özçelik’in çarpıcı açıklamalarından önemli başlıklar…

- Alanya Belediyesi’nin hak edişi hesaplanmış, faturalandırılmaya hazır borçları ve SGK’ya olan borçlarıyla birlikte 2 milyar TL’nin üzerinde borcu var. 

- Biz borca takılmıyoruz ama herkes şunu kaçırdı, Alanya Belediyesi’nin aylık 70 milyon TL açığı var. 2 milyar TL’lik yer (arsa) satışını geçmiş yönetim, bu bütçenin içine koymuş. Eğer o 2 milyar TL’lik satış yapılamazsa ne borç ödenir, ne maaş ödenir, ne de sistem döner.

İLGİLİ HABER

'YENİ BELEDİYE BİNASININ TOPLAM BORCU 220 MİLYON TL'

Devlette devamlılık esastır. Yeni yönetim binası inşaatı devam ediyor. 100 milyonun üzerinde oraya borç var. 100-120 milyon daha bu borcun arkası gelecek. Ağustos’ta teslim almamız için ödeme bekliyorlar.

- Tosmur sahilindeki kaldırım komple yapılmış, oraya da 10 milyonlarca borç var.

'CUMA PAZARI UCUBESİ'

- Cuma Pazarı’na yapılan ucube var bir de. Oraya da borç var.

- Toparladığımızda bu borçların hepsinin ödenmesi lazım. Bu paralar da bu yerler satılarak karşılanacak. Ama şuna inanın, el 10 liralık yer satacaksa ben 4 liralık yer satacağım.

- Önümüzdeki günlerde, işler geçen sene kaça yaptırılmış, bu yıl biz kaça yaptırdık, onun da rakamını vereceğim. Şu anda 4-5 tane yaptığımız işi bile, enflasyonu içine dahil etmeden, yüzde 45 daha uygun fiyata yaptırdık.

'15 ARAÇ REHİN, GÖRÜŞMELERİ YAPTIK TÜM ARAÇLARI GERİ ALIYORUZ'

- İnsanlara ‘Paranı 60 gün içinde alacaksın’ diyorum. Yüzde 45 daha uyguna fiyat alıyorum. Antalya’da, sanayide, 3 değil 15 tane aracımız rehinmiş. Tüm görüşmeleri yaptık, sözleri verdik. Pazartesi günü tüm araçları geri alıyoruz. 47 tane temizlik aracımız varmış, 15 tanesi parça alamadığımız için yatıyormuş.”