Anatolia Hospital Alanya'da bir ilk
Alanya'da ilk defa Mikrocerrahi yöntemle vidasız dar kanal ameliyatı, Op. Dr. Ahmet Turan Dağlı tarafından gerçekleştirildi. Ameliyatı başarıyla gerçekleşen hastalar artık daha kısa sürede sağlığına kavuşuyor. Söz konusu çalışmalar, uluslararası prestije sahip Turkish Neurosurgery dergisinde yayımlandı.
Anatolia Hospital Alanya Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Turan Dağlı, Türkiye'de nadir uygulanan bir yöntem olan mikrocerrahiyle vidasız dar kanal ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Ameliyat, belde kanal daralması (Lomber stenoz) hastalığından muzdarip olan Tahsin Keçilioğlu’na uygulandı ve Keçilioğlu, operasyon sonrasında hızla sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Keçilioğlu, taburculuk esnasında Op. Dr. Dağlı ve ekibine memnuniyetini dile getirdi.
ANATOLİA HOSPİTAL ALANYA, KONUYA İLİŞKİN DETAYLI BİLGİLERİ PAYLAŞTI
Belde kanal daralması hastalığı (Lomber stenoz) tedavisinde geleneksel olarak uygulanan yöntemlerde, kemik çatının tamamen alınarak vida yerleştirilmesi yaygın bir uygulama olsa da bu yöntem, zamanla hastalarda komşu segment hastalığı gelişimine ve yeniden ameliyat gereksinimine yol açabilmekteydi.
'MİKROCERRAHİ TEKNİKLER KULLANILDI'
Bu tür vakalarda vida sayısının artırılması, hastalarda hareket kısıtlılığı, devam eden ağrılar ve tam şifa sağlanamaması gibi olumsuz sonuçlara neden olabilmekteydi. Bu tür zorlukların üstesinden gelmek amacıyla, Türkiye'de çok az merkezde uygulanabilen bu tedavi yöntemi öne çıkıyor. Minimal invaziv özellik taşıyan bu yöntem, mikrocerrahi teknikler kullanılarak gerçekleştiriliyor.
'HASTALAR DAHA KISA SÜREDE SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR'
Ameliyat sırasında mikroskop yardımıyla hastanın omurgasından küçük bir delik açılarak kemik çatıya en az zarar verilirken, karşı tarafın kas ve kemik dokusu açılmadan osteofitlerin (kireçlemelerin) temizlenmesi sağlanıyor. (Unilateral girişimle bilateral dekompresyon). Bu sayede vidalamaya gerek kalmadan hastalar çok daha kısa sürede sağlığına kavuşuyor.
Bu yöntemle gerçekleştirilen ameliyatlar, hastalarda kan transfüzyonu ihtiyacını ortadan kaldırırken, hastanede kalış süresini ve ameliyat komplikasyonlarını da önemli ölçüde azaltıyor. Vidalamaya gerek duyulmaması, belin doğal sağlamlığının korunmasını sağlamakta ve hastaların cerrahi sonrası memnuniyetini artırmaktadır. Bu konudaki etkinliği ve güvenilirliği kanıtlamak amacıyla yapılan, 40 ve 53 hastayı kapsayan iki bilimsel çalışma, bu yöntemin başarısını göstermiştir.
Söz konusu çalışmalar, uluslararası prestije sahip Turkish Neurosurgery dergisinde yayımlanarak bilim dünyasına sunuldu.